Podotherapie fuit&van houten logo

Samenwerking met Podotherapie Fuit & van Houten

 

Dit zijn de podotherapeuten met wie wij samenwerken. Naast onze normale samenwerking, hebben wij op onze locatie in Rijswijk iedere vrijdag een gezamenlijk spreekuur samen met de podotherapeut.

Het doel van het spreekuur is een laagdrempelige eerstelijns  samenwerking waar ouders met hun vragen langs kunnen komen. Hiervoor moet wel een afspraak gemaakt worden. Dit kan gewoon door gebruik te maken van het normale aanmeld formulier en wanneer de praktijkondersteuner u belt, kunt u aangeven gebruik te willen maken van het gezamenlijk spreekuur.

Na een beoordeling zal er bepaald worden of behandeling bij de kinderfysiotherapeut en/of kinderpodotherapeut nodig is.

Bij het gecombineerde spreekuur krijgt u ook advies over schoenen en zolen (indien nodig).

Down in therapie haaglanden

Multidisciplinaire samenwerking

Down In Therapie Haaglanden (DITH) is een multidisciplinair team in Gezondheidscentrum Nieuw Rijswijk. Dit team is speciaal gestart voor kinderen met het Syndroom van Down. Op deze manier kunnen wij goed samenwerken, om deze kinderen van de beste zorg te voorzien.

Het team bestaat uit: kinderfysiotherapeuten, een kinderpodotherapeut, logopedisten, een diëtist en een ergotherapeut

Logopedie de Lijn logo
Kinderergotherapie ZIP zelfstandig in praktijk
Vie logo
Podotherapie fuit&van houten logo
Logo Spring

Samenwerking met optisport

Onze locatie in Rijswijk is naast zwembad de Schilp. Het leek ons dan ook ideaal om een samenwerking aan te gaan met dit zwembad. Optisport heeft ons de mogelijkheid geboden om kinderen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij de zwemles, nu ook in het water te kunnen behandelen. 

Steven Bos logo

Samenwerking met Steven Bos

Dit is de manueel therapeut met wie wij samenwerken voor bijvoorbeeld baby’s met een voorkeurshouding

Logopedie de Lijn logo

Samenwerking met Logopedie de Lijn

Dit zijn de logopedisten waar wij mee samen werken op onze locatie in Rijswijk

Samenwerking met Logopedie Wateringse Veld

Dit zijn de logopedisten waar wij mee samenwerken op onze locatie in Wateringse Veld

Kinderergotherapie ZIP zelfstandig in praktijk

Samenwerking met Kinderergotherapie ZIP

Dit zijn de ergotherapeuten waar wij mee samen werken

Vie logo

Samenwerking met VIE

Dit zijn de dietisten met wie wij samenwerken. Bijvoorbeeld wanneer ouders aangeven thuis een kritische eter te hebben, dan kunnen zij bijvoorbeeld goede adviezen geven.

 

Samenwerking met Sportief Plus

Heb je een kind met een beperking die graag wil sporten en woon je in Rijswijk. Dan kan Sportief Plus je gratis helpen met het zoeken naar een passende oplossing.

Samenwerking met Beweegloket Den Haag

Heb je een kind met een beperking die graag wil sporten en woon je in Den Haag. Dan kan het beweegloket je gratis helpen met het zoeken naar een passende oplossing.

Samenwerking Klein en Koester

Bij Klein en Koester kun je terecht voor Shantala babymassage

Samenwerking SAMEN

Het HMC is de polikliniek SAMEN gestart om kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten zoals chronische pijn en moeheid, een lang ziekenhuistraject te besparen. Op de poli werken kinderarts en kinderpsycholoog samen met jeugdartsen en andere partners uit de regio Haaglanden. Elke maand sluit Kinderfysiotherapie Spring aan bij het MDO. Tijdens het MDO worden de kinderen van de poli besproken zodat er gezamenlijk tot een plan van aanpak wordt gekomen. Binnen dit MDO zitten naast de kinderarts en kinderpsycholoog ook de jeugdartsen, revalidatiearts van Basalt en psycholoog vanuit Youz. Vanuit poli SAMEN is ook de website www.samenzoekt.nl opgezet. 

De Huiskamerpoli

De Huiskamerpoli in HMC Bronovo ondersteunt jonge gezinnen waarbij de pasgeborene een moeilijke start hebben gehad. De kinderarts kijkt hier samen met de kinderfysiotherapeut van het HMC naar het kind in de huiskamer, een spreekkamer in huiselijke sferen. Ze werken samen met verschillende professionals om zo gezinnen eerder de juiste hulp op de juiste plek te bieden.