Het team

Bij Spring werkt een team van negen gekwalificeerde kinderfysiotherapeuten, één kinderfysiotherapeut in opleiding en twee praktijkondersteuners. Alle therapeuten zijn BIG geregistreerd en staan opgenomen in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

De kinderfysiotherapeuten

Elisabeth

Elizabeth van Bemmel

Sinds het afronden van mijn opleiding fysiotherapie in 1993 heb ik al veel met kinderen gewerkt. In 1999 ben ik bij Spring komen werken en ik heb mijn opleiding kinderfysiotherapie in 2001 afgerond.

Een van mijn specialisaties is de SI, Sensorische Informatieverwerking. Dit is therapie voor kinderen die moeite hebben met de zintuigelijke prikkel verwerking. Verder heb ik me gespecialiseerd in schrijfproblemen en ontwikkelingsproblemen bij kinderen van 0 tot 2 jaar.

Het werken met kinderen prikkelt je steeds weer om creatief te zijn en de omgang met zuigelingen, kinderen en hun ouders vind ik uitdagend. Ik haal hier veel voldoening uit.

Locaties: Spoorwijk, Ypenburg, Wateringse Veld

Scholen en instellingen: de Voorde en Kentalis de taalladder Moerwijk

Email: elizabeth@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 19041967504

Marilene Kemperman

Marilène Kemperman

Sinds 1992 werk ik als kinderfysiotherapeut. Voordat ik bij Kinderfysiotherapie Spring ben gestart, heb ik jarenlange ervaring opgedaan in een algemeen ziekenhuis en het werken op een Mytylschool. Dit is een aangepaste school voor kinderen met een lichamelijke handicap. Ik vind het erg leuk om te werken met zuigelingen, kinderen met een motorische achterstand en onzekere kinderen. Na het volgen van diverse cursussen op deze gebieden wordt het alleen maar leuker om het geleerde toe te passen in de praktijk. Tevens kinderen met schrijfproblemen, maar ook meervoudig gehandicapten kinderen vind ik uitdagend. Ieder kind is anders en vraagt daardoor om een op maat gemaakte behandeling waarbij je probeert zoveel mogelijk aan de wensen van het kind en de ouders te voldoen. Dat maakt mijn vak zo boeiend uitdagend en vooral leuk.

Locaties: Spoorwijk en Rijswijk

Scholen en instellingen: Villa ExpertCare​ en CityKids Den Haag

Email: marilene@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 19034098304

Joke van den Bos

Joke van den Bos-Slotboom

In 1979 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond en ben direct op de kinderafdeling in het ziekenhuis in Sneek aan de slag gegaan. In die periode heb ik ook veel sportletsels en orthopedische problemen gezien en was er een nauwe samenwerking tussen de orthopeden en de fysiotherapeuten. Ik heb een aantal cursussen op het gebied van kinderfysiotherapie gevolgd, een echte opleiding bestond in die tijd nog niet het was meer een optelsom van verschillende cursussen in combinatie met werkervaring om je registratie als kinderfysiotherapeute te verkrijgen. Vervolgens werkte ik op de afdeling dagrevalidatie in Alkmaar, daar heb ik samengewerkt met ergotherapeuten en logopedisten voor kinderen met meervoudige handicaps. Vanaf 1994 werk ik met veel plezier in deze praktijk. Het werken met kinderen geeft me veel uitdaging en voldoening zodat ik me er jong bij blijf voelen.

Locaties: Ypenburg en Rijswijk

Scholen en instellingen: Villa ExpertCare

Email: joke@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 19035030804

Tessa Horn

Tessa Pelle-Horn

Na het afronden van de opleiding fysiotherapie in 2002 ben ik aan de slag gegaan in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Hier heb ik zowel met volwassenen als met kinderen gewerkt en ben ik in aanraking gekomen met de problematiek van kinderen op de couveuseafdeling, huilbabies en kinderen met ademhalingsklachten. Vanuit het ziekenhuis ben ik mij gaan specialiseren in de kinderfysiotherapie. In 2010 ben ik full time aan de slag gegaan bij Spring. Dit is een goede keuze geweest, aangezien ik het werken met de kinderen fantastisch vind. Je krijgt veel terug van de kinderen en zij geven mij veel energie.

Locaties: Wateringse Veld en Spoorwijk

Email: tessa@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 29057943704

Anna Kus

Anna Kus-Kulesza

Vanaf september 2011 ben ik werkzaam bij Spring, waarna ik in 2015 de opleiding Kinderfysiotherapie heb afgerond. Mijn geboorteland is Polen en hier heb ik 5 jaar als Kinderfysiotherapeut gewerkt in een praktijk voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis. In 2000 ben ik voor het eerst verhuisd met mijn gezin naar het buitenland, we hebben in verschillende landen gewoond en ik vind het mooi om verschillende culturen te leren kennen.

Locaties: Spoorwijk

Scholen en instellingen: SBO De Merlijn, City Kids

Email: anna@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 69909153904

Yenta Goedhart

Hi ik ben Yenta! Sinds 2010 werk ik met veel plezier bij Spring Kinderfysiotherapie. Ik ga iedere dag met veel enthousiasme weer aan de slag. Het leuke van kinderfysiotherapie is dat je vaak bij mooie momenten aanwezig bent en/of ervoor zorgt dat alles aanwezig is om die momenten te bereiken. Zoals het zetten van de eerste stapjes, de eerste keer dat iemand los kan fietsen of dat iemand voor het eerst zelf zijn/haar veters kan strikken enz. Dit zijn allemaal vaardigheden waar kinderen de rest van hun leven nog gebruik van maken. Het is echt super om te zien hoe trots kinderen dan op zichzelf kunnen zijn, wanneer ze iets bereiken waar ze hard voor gewerkt hebben. Ik vind het een eer om daar een stukje aan bij te mogen dragen. Verder is het heel afwisselend doordat ik op verschillende locaties werk, maar ook per locatie diverse problemen tegenkom. Al met al is dit wat mij betreft echt de leukste baan die er is!

Locaties: Rijswijk en Ypenburg

Scholen en instellingen: de Koetsveldschool

Email: yenta@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 89910504504

Laurentine van Wessem

Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie ben ik direct begonnen aan de master kinderfysiotherapie. Ik zit nu in mijn laatste jaar van de opleiding en ben bezig met mijn afstudeeronderzoek. Sinds 2015 werk ik met veel plezier bij Spring. In de praktijk behandel ik jonge zuigelingen met een voorkeurshouding tot pubers met sport gerelateerde klachten. Daarnaast werk ik 1 dag in de week in het speciaal onderwijs, voor kinderen met taal en/of spraakstoornissen. Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk als kinderfysiotherapeut zo leuk en uitdagend.

Locaties: Wateringse Veld

Scholen en instellingen: de Voorde

Email: laurentine@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 99917438604

Judith Eyck

Na het behalen van mijn algemeen fysiotherapie diploma in 2010, heb ik een jaar gewerkt als algemeen fysiotherapeut en gereisd. Ik ben in 2011 begonnen met de opleiding tot kinderfysiotherapeut in Utrecht en heb deze afgerond in 2014. In 2011 ben ik begonnen met een stage bij Spring en aansluitend een waarneming. De afgelopen drie jaar ben ik als kinderfysiotherapeut werkzaam geweest in een andere eerste lijn praktijk. Hier heb ik een brede doelgroep binnen de kinderfysiotherapie behandeld. In januari 2017 ben ik weer begonnen bij Spring. Een praktijk met veel kennis en een groot team van kinderfysiotherapeuten. Geen dag is hetzelfde met kinderen en dat maakt het zo uitdagend en inspirerend.

Locaties: Wateringse Veld en Spoorwijk

Email: judith@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 79912868104

Dagmar de Hoop

Sinds 2008 werk ik met heel veel plezier als kinderfysiotherapeut en vanaf januari 2017 ben ik werkzaam bij Spring.

Behalve de master kinderfysiotherapie in Rotterdam (welke ik in 2012 heb afgerond) heb ik verschillende opleidingen, cursussen en workshops gevolgd om mijn kennis binnen het vakgebied te vergroten. Mede door de verschillende specialisaties is mijn werk heel afwisselend. Ik vind het een uitdaging om bij ieder kind, ongeacht de leeftijd en problematiek, tot een zo optimaal mogelijke (senso)motorische ontwikkeling te komen. Het werken met kinderen vind ik iedere dag weer een feestje!

Locaties: Ypenburg en Spoorwijk

Email: dagmar@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 49908694304

Jennifer Visser

In 2014 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond. Mijn afstudeer onderzoek heb ik doorlopen op een revalidatie centrum voor kinderen met Cerebral Palsy in Yogyakarta (Indonesië). Dit was mijn eerste echte kennismaking met kinderfysiotherapie en vanaf dat moment wist ik dat ik me hierin wilde specialiseren. Ik wilde wel eerst werkervaring opdoen als algemeen fysiotherapeut dus na twee jaar ben ik begonnen aan de master kinderfysiotherapie. In 2017 heb ik de zwangerschapswaarneming van Tessa mogen doen en nu ben ik weer terug gevraagd om de zwangerschapswaarneming van Judith te doen. Het leuke aan werken met kinderen is dat geen dag het zelfde is en ik een hoop positieve energie ervoor terug krijg!

Locaties: Spoorwijk, Wateringse Veld en Rijswijk

Scholen en instellingen: de Voorde

Email: jennifer@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 69919047304

Ellen Peters-van den Bosch

 

Locaties: Spoorwijk en Ypenburg

Scholen en instellingen: de Koetsveldschool

Email: ellen@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 49047474704

Mireille L’Herminez

Locaties: Spoorwijk en Ypenburg

Email: mireille@kinderfysiotherapiespring.nl

BIG nummer: 59916519404

De praktijkondersteuners

Marie-Louise Woudstra

Sinds oktober 2016 werk ik als praktijkondersteuner bij Kinderfysiotherapie Spring. Spring is voor mij een hele nieuwe omgeving waarin ik me direct op mijn gemak voel. Als spin in het web zorg ik samen met mijn collega Halima dat de kinderfysiotherapeuten zo goed mogelijk hun werk kunnen doen en alle operationele zaken, snel en zorgvuldig opgepakt worden. Vriendelijk en servicegericht probeer ik de ouders en hun kinderen te helpen en te ondersteunen daar waar mogelijk zodat ook zij weer met een goed gevoel naar huis gaan. Ik werk op maandag, donderdag en vrijdag op de locatie in Spoorwijk vanwaar we alle locaties bedienen.

Halima